Den bedste weekend i hele NFL-sæsonen

Den bedste weekend i hele NFL-sæsonen.

Så er Claus Elming klar med NFL tips til, hvad han kalder den bedste weekend i hele NFL-sæsonen. Det er nemlig den såkaldte Divisional Playoff runde, hvor de 4 topseedede mandskaber træder ind i slutspillet. Her skal de møde vinderne fra Wild Card weekenden. Vi kigger nærmere på weekendens kampe med tak for kommentarer fra Claus Elming til Danske Spil. Danske Spil er naturligvis, hvor du skal placere dine NFL bets.

Divisional Playoff med sæsonens otte bedste hold

Det skulle være sæsonens 8 bedste hold, og 4 kampe med et højt spændingsniveau og garanti for klassespil. I år er Claus Elming dog lidt i tvivl, om det er tilfældet. Han glæder sig i hvert fald ikke helt så meget til de 4 kampe som normal. Af helt andre årsager kan han dog ikke være i sin krop af spænding, hvilket vi vender tilbage til.

Der spilles følgende kampe med seedning i parantes:

Lørdag
22:35 NFC: Philadelphia Eagles (1) – Atlanta Falcons (6)
02:15 AFC: New England Patriots (1) – Tennessee Titans (5)

Søndag
19:05 AFC: Pittsburgh Steelers (2) – Jacksonville Jaguars (2)
22:40 NFC: Minnesota Vikings (2) – New Orleans Saints (4)

Årsagen til, at man måske ikke skal forvente det store af dette års Divisional playoff, skyldes skaderne og overraskelser. Det er naturligvis en katastrofe for Philadelphia Eagles, at Carson Wentz er blevet knæskadet i grundspillet, og Eagles starter backup Nick Foles på quarterback. Der mangler desværre også et par klubber i Divisional playoff, der kunne have lavet lidt ballade som fx Los Angeles Chargers og Baltimore Ravens. Endelig gjorde Titans overraskende sejr over Chiefs i wild card-runden ikke weekendens kampe mere spændende. En rematch fra spilleuge 1 mellem Patriots og Chiefs havde været lidt sjovere. Til gengæld glæder Claus sig til den sidste kamp i runden, hvor hans lilla helte fra Minnesota Vikings tager imod New Orleans Saints i rundens vel nok mest åbne opgør.

1. NFL Spiltips: Money in the bank

Helt oplagt er naturligvis  New England Patriots til odds 1,08 for en sejr over Tennessee Titans, men Claus Elming vælger at gå i en anden retning med lidt flere håndører at hente. Pittsburgh Steelers og Jacksonville Jaguars har to af ligaens bedste forsvar og faktisk ligger de 1 og 2 i sacks, og nær toppen i nærmest samtlige andre defensive statistikker. Jaguars har spillet solidt hele året, mens Steelers især i den sidste halvdel har sæsonen har fundet sin identitet.

Angrebsmæssigt er der omvendt stor forskel på de 2 mandskaber. Steelers har et hav af våben og en efterhånden levende legende på quarterback i form af Big Ben Roethlisberger. Jaguars… Not so much! De har en stribe no-names på receiver, og deres runningbacks er anført af rookie Leonard Fournette, der er småskadet. Det er grunden til, at Claus Elming ikke tror på, at Jaguars kommer til at sætte særlig mange point på tavlen. Mon ikke denne kamp ender med en sejr til Steelers til odds 1,25. Tror du Steelers kan vinde med bare 6 point, er der 1,65 igen. Elmings tip i denne uge går dog i en anden retning: De to hold kan ikke score 43 point tilsammen, hvorfor der er værdi i spil “Under 42,5 point” til odds 1,75 (odds kan ændre sig). Spil her.

2. NFL Spiltips: Ugens overraskelse

Claus Elming tror på 4 favoritsejre i weekenden eller håber i hvert fald på det. Ud over sejre til Falcons, Patriots og Steelers er det naturligvis en sejr til Minnesota Vikings, han håber mest på. Som mange vil vide har Claus boet i Minnesota og været Vikings-fan siden i midten af 80’erne og bløder lilla. Endnu har han ikke oplevet Vikings i en Super Bowl, selvom det har været tæt på flere gange. I år er chancen der og så endda på hjemmebane. Derfor har han også svært ved at være nøgtern i en vurdering af kampen. Men følgende taler for en Vikings-sejr:

  1. Saints mistede offensive lineman Andrus Peat i søndags
  2. Vikings holdt deres sidste tre modstandere til 3,5 offensive point i snit
  3. Saints har tilladt 57 point i deres to sidste kampe.
  4. Der er scoret 8 touchdowns mod Vikings på hjemmebane i år
  5. De har haft 14 dages pause og alle er meldt klar til kampen
  6. De besejrede Saints overbevisende i spilleuge 1
  7. De har ligaens bedste forsvar

Der er 1,38 for en hjemmesejr til Vikings, mens en overraskelse i form af en Saints-sejr giverodds 3,20 (odds kan ændre sig). Vurdér selv, hvad du vil spille på, men spil her.

3. NFL Spiltips: Ugens bedste bet

Atlanta Falcons fik med sejr i lørdags over LA Rams lidt en gave foræret. Nu skal de et smut til Philadelphia og møde NFCs officielle førsteseed. Slutspilskampene matches således, så det højst-seedede mandskab altid får hjemmebane og møder det lavest-seedede mandskab. Således skal nr. 6 Falcons nu besøge nr. 1 Eagles (mens nr. 4 Saints pludselig skal besøge hos nr. 2 Vikings). Som nævnt ovenover er Eagles uden deres superstjerne-quarterback, og jeg tror ganske enkelt ikke på, at Nick Foles kan besejre Falcons. Sidste års Super Bowl-taber har et forrygendeforsvar og har – lidt under radaren – vundet 7 af deres sidste 9 kampe. I lørdags lukkede de fuldstændig ned for NFLs bedst-scorende angreb.

Claus Elming forventer således ikke, at Nick Foles fører sit hold til særlig mange point. Faktisk har Foles i sine sidste 18 offensive serier kun ført Eagles til ét enkelt touchdown. Hvis Eagles skal have en chance, skal forsvaret spille sit livs kamp, men Claus tvivler på, at de kan holde stand i fire quarters. Der er 1,70 for en Falcons-sejr, og det er et virkelig godt odds. Kan Falcons vinde med blot 5 point, så er der 2,40 i posen, og det er ugens bedste bet (odds kan ændre sig). Spil her.

 

Tanker på falderebet

Der er lidt øvrige tanker fra Claus Elming på falderebet: To touchdowns af Devonta Freeman mod Eagles giver odds 7. Et Jesse James TD for Steelers giver 5,50 igen, og der er odds 1,48 på at Titans ikke taber med 17 til Patriots.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *