Så kan man sige: The Patriots are back

Man kunne have afskrevet dem fra hjemmebanefordelen hele vejen igennem slutspillet, og så var Patriots det eneste tophold, der vandt i weekenden. Både Bengals og Broncos tabte deres kampe, hvilket betyder, at Patriots er tilbage som førsteseedet i AFC. Samtidig er Patriots det eneste hold i AFC, der er 11-2. Patriots har nu spillet 214 kampe i træk uden at tabe 3 i træk (forud for kampen i søndags havde de tabt til Broncos og Eagles). Det er næst længst af noget hold i NFLs historie. Rekorden indehaves af 49ers, der i perioden 1980-99 spillede 299 kampe uden at tabe tre i træk.

Et tilbageblik på sidste spillerunde i NFL

Kigger vi lidt tilbage, så var overskriften til sidste uges artikel “Hvem vil have hjemmebanefordelen?”. Det var noget overraskende, at Broncos tabte på deres hjemmebane til Raiders. Der var noget galt med deres angrebsmaskine i Denver, som nu har forholdt sig uden scoring i anden halvleg i 2 kampe i streg. Bengals nederlag til Steelers var lettere at forstå. Bengals’ QB Andy Dalton udgik med brækket tommelfinger, der ville være katastrofal for holdet. Alt tyder dog nu på, at Dalton er klar til slutspillet, selvom meget på nuværende tidspunkt endnu er uvist.

Patriots tog sig stedmoderligt af Houston Texans i en sejr på 27-6 i nærmest sædvanlig suveræn stil. Tom Brady havde Rob Gronkowski tilbage på holdet, og Patriots’ angreb er klart noget andet, når den store, stygge nr. 87 spiller. Ingen kan dække ham op. Det samme har Texans’ angrebsmonster DeAndre Hopkins egentlig også været i år. Han er tidligere betegnet som NFLs bedste WR. Inden i søndags havde han grebet mindst fem bolde i alle kampe. Patriots lukkede ham ned og tillod kun Hopkins at gribe 3 bolde. En af Patriots’ store styrker er at lukke ned for modstandernes bedste våben. Nu er spørgsmålet så, om Patriots kan sætte en skræk i livet på alle deres modstandere hele vejen til Super Bowl, eller om modstandere når at finde svar på Bradys og Belichicks magiske evner.

Et udpluk af ugens NFL kampe

Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals (Mandag kl. 02.30): Cardinals har ligaens bedste angreb og fjerdebedste forsvar. Det er en giftig cocktail, der nok skal få Cardinals langt i slutspillet. Måske endda helt til The Super Bowl 50. Eagles er sværere at blive kloge på. De ligger blot 6-7, men i de sidste 2 uger har de slået New England Patriots (35-28) og Buffalo Bills (23-20). De ligger på en delt førsteplads i NFC East sammen med New Yorl Giants og Washington Redskins. Alle kampe fra nu af er derfor utroligt vigtige for Eagles. Arizona derimod har sikret sig en plads i slutspillet, og spørgsmålet er nu blot hvilken seedning, de skal have. De kan næppe hente ubesejrede Carolina, som ikke smider 2 kampe til sidst. Så kan man forestille sig, at Arizona slækker lidt på gassen og sparer sig til to hårde hjemmekampe i uge 16 og 17 mod henholdsvis Green Bay og Seattle? Næh, Cardinals er så fokuserede på at bevare deres “hot streak” på 7 kampe i træk, at de også slår Eagles. Cardinals er således mest sandsynliglige som vindere og kan spilles på Unibet til odds 1,58, mens Eagles giver odds 2,45.

Jacksonville Jaguars – Atlanta Falcons (Søndag kl. 19.00): Atlanta Falcons begyndte sæsonen som lyn og torden og vandt de første 5 kampe. Jacksonville Jaguars begyndt modsat med fem nederlag i de første 6 kampe. Men de 2 hold er nu vendt fuldstændig på hovedet. Falcons har tabt 7 ud af deres seneste 8, og Jaguars viser glimt af storspil. I deres seneste 3 kampe har de scoret 25, 39 og 51 point. Omvendt har Falcons scoret 10, 19 og 0 point i deres seneste 3 kampe. Begge hold har en teoretisk chance for at nå slutspillet, men det er Jaguars, det kører bedst for, og Falcons der hænger med skuffen. Spil på Jacksonville til odds 1,60 på Unibet lige på, eller sats på “Point i alt til hjemmeholdet over 26,5” til odds 1,93. Det er også et godt odds på Unibet.

New Orleans Saints – Detroit Lions (Tirsdag kl. 02.30): Der bliver masser af angreb, når New Orleans tager imod Detroit. De 2 hold har imidlertid kun kunnet vinde 9 kampe til sammen i år. Det kan godt være, at 2 to hold skal investere lidt flere dollars i deres forsvar, hvis de skal gøre sig forhåbninger om noget større til næste sæson. Selvom Saints ligger sidst i deres division med 5-8, så har de faktisk stadig mulighed for at komme til slutspillet. Det er klart en kæmpe motivationsfaktor for at vinde kampe.n Detroit er som et af de få hold ikke i stand til at nå i slutspillet, så spørgsmålet er om, hvis de møder lidt modgang, så falder de måske helt sammen. Spil på Saints, som Unibet giver 1,66 lige på.

Fem ting, der måske kun interesserer NFL nørderne:

1) New England Patriots’ Rob Gronkowski er den blot 10. spiller, der scorer 10 touchdowns i 5 sæsoner. Gronkowski er blot i sin 6. sæson

2) Der er ingen Pro Bowl-agtige receivere i Seattle, men Doug Baldwin har altså scoret 8 (ja, OTTE!) touchdowns i de seneste tre kampe.

3) Lige nu er Pittsburgh Steelers IKKE inde i slutspillet. De er blot rangeret som nr. 7 i øjeblikket i AFC, og det er kun de 6 første, der kommer med.

4) 31 ud af 32 hold havde inden sidste uges kampe stadig væk muligheden for at nå slutspillet. Nu er feltet snævret ind til 25 hold. Det er et ønske scenarie for NFL, at slutspilsfeberen lever så mange steder.

5) Denver Broncos har kun scoret ét touchdown de seneste to uger mod middelmodige forsvar.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *